Vakantiehuizen in Turkse Rivièra

Vakantiehuis Turkse Rivièra

2 huizen
Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, aan de Turkse Rivièra vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat de Turkse Rivièra u te bieden heeft. Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van de Turkse Rivièra is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiekoorts.nl!

Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra, liggend aan de Middellandse zee, bevindt zich in het meest zuidelijke deel van de Turkse kuststrook.

Hier waar de zon maar liefst 300 dagen per jaar schijnt, vindt u mooie stranden, gezellige steden met daaromheen pittoreske dorpjes en prachtige berglandschappen van het Taurusgebergte.

Bezoek de historische plaatsen van deze regio in een decor van dennenwouden, olijf- en citrusgaarden, voeg daarbij de gastvrijheid van de inwoners van dit land en uw verblijf in de Turkse Rivièra kan niet meer stuk!

Het meest belangrijkste toeristische centrum van Turkije en het hart van de Turkse Rivièra is de stad Antalya. Wanneer u Antalya gaat bezoeken, dan zult u uw ogen uitkijken. Struin over de romantische boulevard omgeven door palmbomen en bezoek de indrukwekkende zeehaven. Vergeet vooral niet een kijkje te nemen in Kaleiçi, het pittoreske oude stadsgedeelte, met zijn smalle steegjes en houten huizen die tegen de muren van de stad zijn aangebouwd. Het meest indrukwekkende schouwspel van de oude stad is het kasteel waar u een hoog uitzicht heeft over de stad vanuit twee richtingen.

Ook voor de avonturiers biedt de Turkse Rivièra tal van mogelijkheden. Zo worden er diverse rafting- en boottochten aangeboden door diverse natuurparken en langs indrukwekkende watervallen. Natuurliefhebbers moeten zeker de bekende kalksteenterrassen van Pamukkale en de watervallen van Kurºunlu, Manoygat en Düden bezoeken.

Waar de Turkse Riviera het allertrotst op is, is haar rijke cultuur erfgoed. Rond de stad Antalya kunt u gemakkelijk indrukwekkende schatten van de Turkse geschiedenis bezoeken. Zo vind u in Perge een oude opgegraven stad en kunt u door de oude stadspoorten wandelen. In Aspendos kunt u de best bewaarde Romeinse theater en een aquaduct bezoeken.

TIP: Een echte aanrader is de meerdaagse tocht naar het betoverend Cappadocië. En treed hier in de voetsporen van de Perzen en Alexander de Grote, die hier ooit eens de scepter zwaaiden.
Wat u niet mag missen

- Bezoek in Side de stadsmuur uit de 2e en 3e eeuw en amfitheater.
- De Damlatas-druipsteengrotten in de omgeving van Alanya.
- Het museum van Ataturk.
- De grotten van Damlatas.
- De watervallen van Kurºunlu en de Düden watervallen in de omgeving van Antalya.

Bestemmingen in Turkse Rivièra