Vakantiehuizen in Egeïsche Kust

Vakantiehuis Egeïsche Kust

38 huizen
Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, aan de Egeïsche Kust vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat de Egeïsche Kust u te bieden heeft. Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van de Egeïsche Kust is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiekoorts.nl!

Egeïsche Kust

De Egeïsiche kust wordt gekenmerkt door azuurblauwe baaien met prachtige stranden met daar omheen olijfgaarden, rotsformaties en naaldwouden.

Dankzij pittoreske vissersplaatjes, veelzijdige vakantieoorden, prachtige natuurlandschappen en vele overblijfselen uit de oudheid maakt deze regio een lievelingsbestemming voor zowel de zonaanbidder, de natuurliefhebber, sportieveling als voor fotografen.

Deze regio heeft een zeer gevarieerd aanbod aan cultuur, natuur, strand, gezellige badplaatsen en spectaculaire bezienswaardigheden.

Het toeristisch hart is Kusadasi. Letterlijk betekent Kusadasi het vogeleiland. Het is een moderne en drukbezochte badplaats aan de westkust en tevens een beroemde cruisehaven. Vooral in het havengebied vindt u een smeltkroes van culturen, boten en kraampjes waar van alles te koop is. Maar de oude bezienswaardigheden maken Kusadasi een bekende stad.

Een andere belangrijke plaats aan de Egeïsche kust is Bodrum. Hier vindt u het archeologisch museum en de middeleeuwse burcht. Gelegen aan een baai biedt deze stad vele duikmogelijkheden en kunt u per boot het Griekse eiland Kos bezoeken.

Een bezoek aan de Egeïsche zee zou niet compleet zijn als u de kalksteenterassen van Pamukkale en Efes niet heeft gezien. Efes dat beter bekend staat onder de naam Ephese, biedt vele overblijfselen die nog aan de tijd van de Griekse oudheid herinneren. Zoals de beroemde Celsus-bibliotheek.

Andere belangrijke badplaatsen zijn Dalaman, Marmaris, Fethiye en Izmir. Aan de Egeïsche kust is zoveel te doen en te bezoeken dat het te veel om op te noemen is. U moet dit gewoon zelf zien!
Wat u niet mag missen

- Het Archeologisch museum in Izmir, dit museum bezit een reeks prachtige beelden uit de Oudheid. Oa. De standbeelden van Poseidon en Demeter.
- Een bezoek aan de historische ruïnes van Didyma, Milete en Priene.
- Truva (Troje), de stad die wereldberoemd is geworden om‘het paard van Troje’.
- De immense Artemistempel in Efese.
- De kalksteenterassen van Pamukkale.
- De graftombes gehouwen in de rotsen van Caunos bij Fethiye.

Bestemmingen in Egeïsche Kust