Vakantiehuizen in Canarische Eilanden

Vakantiehuis Canarische Eilanden

519 huizen
Hoewel de Canarische Eilanden onderdeel zijn van Spanje en er Spaans gesproken wordt, bevinden de eilanden zich in de Atlantische Oceaan bij Marokko en de Westelijke Sahara. De bekendste eilanden zijn Gran Canaria, Tenerife, La Palma, Fuerteventura en Lanzarote. Bijzonder is dat de Canarische Eilanden twee hoofdsteden hebben: Las Palmas de Gran Canaria en Santa Cruz de Tenerife. Het heerlijke subtropische klimaat heeft van de eilanden een populaire vakantiebestemming gemaakt. Voor een vakantie met veel zon, zee en strand zijn de Canarische Eilanden namelijk uitermate geschikt. Huur dus snel een vakantiehuisje en geniet met volle teugen van al het goede dat de Canarische Eilanden u te bieden hebben!

Canarische Eilanden

Op zo’n 1000 kilometer ten zuiden van het vaste land van Spanje, ten westen van Afrika liggen De Canarische eilanden: 7 eilanden van vulkanische oorsprong, ieder met z’n eigen karakter. Doordat het zeewater nooit onder de 18˚C. komt en de zon bijna altijd schijnt en de temperatuur (zelfs in winter) niet onder de 15 graden komt zijn deze eilanden het gehele jaar door goed te bezoeken!

Gran Canariais, na Tenerife en Fuerteventura, het derde grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars, met maar liefst 32 beschermde natuurgebieden. Naast een kustlijn van 236 kilometer met witte stranden, heeft het eiland een grote verscheidenheid aan prachtige landschappen, zoals vlaktes met woestijnzand, woeste bergen, rotsplateaus, groene akkers, vulkanen, beboste valleien en lavavelden.

Het eilandLanzaroteheeft een aparte charme. Aan de kust liggen kilometers lange stranden, terwijl het binnenland, wat grotendeels natuurreservaat is, doet denken aan een maanlandschap, door de vele vulkaankraters. Daar tussendoor ziet u af en toe een wit huisje en er zijn zelfs wijngaarden aangelegd, op een speciale manier. Op veel plaatsen kom je kunstwerken van kunstenaar César Manrique tegen, bijvoorbeeld los Jameos del Agua of de Jardin de Cactus. Zoekt u de gezelligheid op, dan biedt Lanzarote een breed aanbod voor iedereen. Voor jongeren die willen stappen in het bruisende Puerta del Carmen tot natuurliefhebbers met een voorliefde voor vulkanen.

Het groene eilandLa Palmaiséén van de kleinere Canarische eilanden en een paradijs voor wandelaars. Massa toerisme zult u hier niet vinden, het is ideaal om van de rust en natuur te genieten. Het eiland staat vooral bekend om zijn vele wandelroutes door een landschap van bergen en vulkanen, soms met spectaculaire uitzichten. Er is zelfs een stukje tropisch regenwoud te vinden. Aan de kust vindt u tussen de kliffen baaitjes met zwarte (!) stranden. De bekendste toeristenplaatsen zijn Puerto Naos, Los Cancajos en Tazacorte.
Wat u niet mag missenGran Canaria:

- Bekijk de onderwaterwereld in een kleine onderzeeër.
- Waterpretpark'Aquasur'.
- Een dromedarisritje door het Camel Safari Park.Lanzarote:

- Een must is een bezoek aan het vulkaanlandschap van Nationaal Park Timanfaya. Hier kunt u tevens een ritje maken op de rug van een dromedaris.
- Jameos del Aqua, de grootste grot van het eiland en woonplaats van de unieke blinde albinokrab. De kunstenaar César Manrique heeft deze grot omgetoverd in een bijzondere locatie met auditorium, zwembad, tuin en restaurant. Een bezoekje waard.
- De ambachtelijke zondagsmarkt in Costa Tequise.