Vakantiehuizen in Oost Slowakije

Vakantiehuis Oost Slowakije

53 huizen
Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in Oost Slowakije vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Oost Slowakije u te bieden heeft.

Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van Oost Slowakije is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiekoorts.nl!

Laagland

Het Laagland van Slowakije is het gebied ten zuiden van de grote bergketens zoals het Tatragebied.

Het Laagland biedt grote middelgebergten zoals het Slowaakse Ertsgebergte en De Karpaten. Het Slowaaks Ertsgebergte, gelegen in het zuiden vlakbij Banksá Bystrica biedt oude mijngangen en uitgestrekte bossen. Vroeger werd hier gezocht naar goud, zilver en ijzer, maar de tijden zijn veranderd. Er is nog maar weinig bedrijvigheid en het is juist een plek om te ontspannen. Het landschap is prachtig, u vindt in de dalen kleine dorpjes uit vervlogen tijden. Er zijn in dit gebied veel wandelaars te vinden. In Banská Stiavnica kunt u een mijnbouwmuseum bezoeken om het gevoel te krijgen hoe het hier vroeger was.

De Karpaten liggen in het Westen van Slowakije, vlakbij de grens met Tsjechië. Het is een middelgebergte met toppen tot 900m. Het is er rotsachtig en groen en er zijn veel wijngaarden in dit gebied. De stad Trencín is een bezoekje waard, hier vindt u een burcht, verschillende musea en een fraai marktplein. In de dalen van de Witte Karpaten kunt u prachtig wandelen en fietsen, in een mooie groene omgeving. U komt hier authentieke Slowaakse dorpen tegen met oude lemen huisjes en watermolens.

In het oosten van Slowakije vinden we een achtergebleven gebied, ongerepte landschappen en verlaten dorpen. Er is hier qua toerisme betreft niet ontwikkeld en u zult weinig buitenlanders tegenkomen.
Wat u niet mag missen

- Het kuuroord in de stad Piest'any (Karpaten).
- Cervaný Kamen, een prachtige burcht met wijngaarden en een museum over de Middeleeuwen.
- Eiland Kúpel’ny, in de Vah (Karpaten).
- Certová Pec, een 27m lange grot waar vroeger Neanderthalers leefden.
- Modra, wat vroeger een koninklijke vrijstad was.
- Banská Bystrica met het Centraal Slowaaks museum.
- Brhlovce, een uit de rotsen gehakt dorp, uniek in Europa.