Vakantiehuizen in Noord Slowakije

Vakantiehuis Noord Slowakije

157 huizen
Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in Noord Slowakije vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Noord Slowakije u te bieden heeft. Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van Noord Slowakije is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiekoorts.nl!

Berggebieden

De regio’s Kysuce, Orava, Liptov, Pohronië, Pieniny, het Slowaaks Paradijs en het Tatragebied vormen samen het berggebied van Slowakije.

Dit gebied biedt een variëteit van indrukwekkende berggebieden met watervallen, rotspartijen, diepe ravijnen en bossen. Natuurliefhebbers kunnen genieten van prachtige flora en fauna. De actieveling heeft ook talloze mogelijkheden op het gebied van wandelen, mountainbiken, paardrijden, vissen, langlaufen en skiën. En de watersportliefhebber kan terecht op het ‘Liptovska stuwmeer’.

Slowakije kent veel Nationale natuurparken waarvan het hooggebergte Hoge Tatra de bekendste is en erkend wordt als UNESCO natuurreservaat. Honderden kilometers aan wandelpaden zorgen dat men kan genieten van de prachtige natuur. Maar ook bergbeklimmen, mountainbiking, paragliding, langlaufen en skiën behoren tot de mogelijkheden.

In Pieniny in het noorden van Slowakije bevind zich een prachtig park, waar men kan fietsen, kayakken of vissen. Een van de bekendste toeristische attracties uit dit gebied is een tocht maken op een houten vlot over de rivier Dunajec en het bezoeken van het klooster Cerveny Klastor. De regio Slowaaks paradijs mag in dit rijtje natuurlijk niet gemist worden. Dit fantastische natuurgebied is rijk aan grotten, watervallen, diepe ravijnen, rotspartijen en bossen. En een bezoek aan de ijsgrot‘Dobsinska lodavo jadkyna’ is zeker de moeite waard.

Het berggebied kent veel openluchtmusea en UNESCO-dorpen, waar cultuurliefhebbers kunnen proeven hoe men tussen de 18e en 20e eeuw leefden. Een bijzondere belevenis is een bezoek aan het openluchtmuseum in Vychylovka in de regio Kysuce en het openluchtmuseum Liptov Village in Pribylina. Bezoek ook eens het 18e eeuwse UNESCO-dorp‘Vlkolinec’ (Liptov) of het UNESCO-dorp Podbiel (Orava), met de karakteristieke houten huisjes, ‘Drevenica’s’. Een aantal interessante historische steden zijn Levoca, Spisska Kapitula en Kezmarok (Slowaaks Paradijs).

In de berggebieden ligt een groot aantal skigebieden voor alle moeilijkheidsgraden, waaronder het bekende Strbske Pleso in de Hoge Tatra.
Wat u niet mag missen

- De grotten (druipsteen en ijsgrot) in het Demanovska dal.
- Het openluchtmuseum Liptov Village in Pribylina.
- Een bezoek aan de bekende ijsgrot"Dobsinska ladova jaskyna".
- Stary Smokovec, de meest centrale plaats van de Hoge Tatra, en goed uitgangspunt voor wandelingen.
- De burcht Oravsky hrad, gelegen op 112 meter hoogte boven de rivier Orava, met een adembenemend uitzicht.
- Het mineraalzwembad Vysne Ruzbachy en het klooster Cerveny Klastor in het park Pieniny.