Vakantiehuizen in West Hongarije

Vakantiehuis West Hongarije

33 huizen
Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in West Hongarije vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat West Hongarije u te bieden heeft.

Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van West Hongarije is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiekoorts.nl!

West Hongarije

Onder de regio West-Hongarije verstaan we de regio's West-, Midden- en Zuid-Transdanubië.

West-Transdanubiëis een heuvelachtig gebied, met wijngaarden, bossen, historische dorpjes en volop monumenten, zoals de Abdij van Pannonhalma of het barokkasteel in Fertöd.

InMidden-Transdanubië, noordelijk van het Balatonmeer, liggen'koninklijke steden', mooie natuurgebieden en het ondiepe Velencemeer (26 km2). In het Bakony-gebergte vindt u een beschermd natuurgebied met prachtige bossen, beekdalen en maar liefst 1100 grotten. Hier ligt ook de'Duivelsgreppel', via een ijzeren trap kun je hier naar de reusachtige rotsen van de Duivelsdam klimmen. Het Vértes-gebergte herbergt ook beschermd natuurgebied waar zeldzame planten te vinden zijn.

Zuid-Transdanubië, ten zuiden van het Balatonmeer, doet mediterraan aan door het klimaat, maar ook door het landschap van vijgen- en amandelbomen, wijngaarden en glooiende heuvels. Een gebied vol natuurschatten, historische monumenten en een aangenaam klimaat. Hier vindt u o.a.één van de best bewaarde steden, de stad Pécs en het wild- en vogelreservaat van het Donau-Dráva Nationaal Park en het mooie natuurgebied Mecsek-gebergte, een ideaal wandelgebied.
Wat u niet mag missen

- Benedictijnenklooster van Pannonhalma (Unesco Wereldgoederflijst)(West-Transdanubië).
- Esterházy, het grootste barokkasteel van Hongarije, in Fertöd (West-Transdanubië).
- Fertömeer/Neusiedlersee (Unesco Wereldgoederflijst) (West-Transdanubië).
- De‘Koninginnestad’ Veszprém en de historische stad Székesfehérvár (Midden-Transdanubië).
- Het Vértes-gebergte (Midden-Transdanubië).
- Een bezoekje aan het door de Romeinen gestichte Pécs, waar u onder andere de vroeg-Christelijke grafkamers kunt bezichtigen (die sinds 2000 op de Unesco Werelderfgoedlijst staan)(Zuid-Transdanubië).