Vakantiehuizen in Puszta

Vakantiehuis Puszta

9 huizen
Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in Puszta vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Puszta u te bieden heeft.

Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van Puszta is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiekoorts.nl!

Puszta

Dit oostelijke gedeelte van Hongarije wordt ook wel de Grote Laagvlakte genoemd, wat weer onder te verdelen is in de Noordelijke en Zuidelijke Laagvlakte en het Tisza-meer. Het landschap kenmerkt zich door eindeloze grassteppen (poesta’s), maar ook bossen, bergen, rivieren en moeraslandschap, met hier en daar een plattelandsdorpje.

Wilt u actief bezig zijn, dan kunt u in deze regio paardrijden, fietsen, wandelen en watersporten op de rivieren of op het Tiszameer. Verder vindt u hier diverse thermaalbaden met geneeskrachtig water.

Op deNoordelijke Laagvlakteligt Nationaal Park Hortobágy, het grootste nationaal park van Hongarije. Het park staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en bestaat voor het grootste gedeelte uit de typische poesta’s (het is één van de grootste graspoesta's van Europa), maar ook moerasgebied en bossen. En onderweg komt u nog diverse herbergen tegen, waar u traditionele herdersgerechten kunt proberen. Ook vindt u hier bijzondere fauna, zoals de typische runderen, schapen en buffels. In Máta is de beroemde stoeterij van Hortobágy. Een Mekka voor reumapatiënten is het kuuroord Hajdúszoboszló en bij Nyíregyháza ligt het kuuroord/parkbad Sóstó, in een eikenbos.

Op deZuidelijke Laagvlakteligt Nationaal Park Kiskunság, waar wilde paarden over de poesta’s galopperen. De Bugac-poesta in dit park is zelfs aangewezen door Unesco beschermd natuurgebied. Op de Zuidelijke Laagvlakte ligt ook het stadje Gyula, met één van de mooiste thermaalbaden van Hongarije.

HetTisza-meer, met zijn inhammen en stranden, biedt veel waterplezier aan de vakantieganger. U kunt hier zeilen, waterskiën, surfen, zwemmen en sportvissen. Populaire vakantieoorden aan het meer zijn Tiszafüred en Abádszalók. Bovendien ligt aan de oostelijke oever het Tiszavalki-bekken, een uniek vogelreservaat dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.
Wat u niet mag missen

- Bezoekéén van de nationale parken: Hortobágy, Kiskunság of Körös en verken het ongerepte poestagebied.
- In Szarvas bevindt zich een grote botanische tuin, die een replica is van de tuin van het Weense Schloss Schönbrunn.
- De oude handelsstad Kecskemét, met zijn prachtige Jugendstil gebouwen, waaronder het'Bonte paleis'(Cifrapalota) en het mooie Kossuth-plein.
- Het havenplaatsje Baja, aan de Donau. Het rijke handelsverleden is nog te zien aan de mooie gebouwen.
- Ook leuk om te bezoeken: het wijndorpje Hajós, met 1200 wijnpershuizen.
- Waterrecreatie aan het Tiszameer.
- Kuren doet u inéén van de vele thermaalbaden, zoals Hajdúszoboszló, Jászberény, Gyula en Tiszacsege.
- Máriapócs is een bekende Grieks-katholieke bedevaartplaats.

Bestemmingen in Puszta