Vakantiehuizen in Budapest

Vakantiehuis Budapest

16 huizen
Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in Budapest vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Budapest u te bieden heeft.

Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van Budapest is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiekoorts.nl!

Budapest

De hoofdstad Budapest wordt ook wel'Parel van de Donau’, genoemd, mede door haar culturele rijkdom en prachtige ligging aan de Donau. De stad wordt in tweeën gedeeld door deze rivier, met het heuvelachtige en historische Boeda aan de ene kant en het vlakke en modernere Pest aan de andere kant.

Er valt genoeg te zien en te doen tijdens een bezoek aan deze stad. Denk aan het Parlementsgebouw, het Romeinse amfitheater, de koninklijke burcht of de Turkse baden. Aangevuld met theaters, evenementen, musea en een bruisend nachtleven. Aan festivals is er geen gebrek. Een aantal bekende zijn het Lentefestival (maart-april), het Zomer Opera- en Balletfestival (augustus) en het Internationaal Wijn- en Champagnefestival (september). Voor de sportievelingen zijn er dan nog de Grand Prix Formule 1 (augustus) en de Supermarathon die van Wenen naar Budapest wordt gelopen (oktober).

En wanneer u toe bent aan een beetje ontspanning kunt u terecht inéén van de 100 badhuizen die Budapest rijk is. De bekendste zijn het Gellért badhuis (met prachtig Jugendstil interieur) en het Széchenyi bad.

In de omgeving kunt u een bezoek brengen aan de grotten onder Boeda. Of aan het Nationaal Park Duna-Ipoly bij de beroemde Donaubocht, met het Börzöny-gebergte, een prachtig waterrijk natuurgebied met waterbronnen, beekjes en burchten. In dit natuurgebied kunt u een deel van de gemarkeerde Blauwe Route, de landelijke wandelroute, bewandelen.
Wat u niet mag missen

- Budapest: Stadspark Városliget.
- Budapest: het kasteel van Vajdahunyad.
- Trip naar het Sissi-paleis in Gödöllö, één van de grootste paleizen van Hongarije en een typisch voorbeeld van Hongaarse barok.
- Een boottochtje over de Donau.
- Het romantische landschap van de De Donaubocht. Vanaf de historische burchten heeft u een prachtig panorama.
- De stad Esztergom, met de aartsbisschoppelijke basiliek en de burchtruïne.
- In Visegrád vindt u de ruïnes van het koninklijk paleis en de burcht. Riddertoernooien en

koninklijke optochten laten de Gouden Eeuw van Visegrád weer herleven tijdens de Internationale Burchtspelen in juli.
- Eén van de mooiste stadjes van het land is Szentendre, met zijn nauwe steegjes, bontgekleurde huisjes, vele musea. Hier resten nog historische overblijfselen die in de rest van het land bijna overal verloren zijn gegaan.
- Ga wijn proeven in de beroemde stad Eger. Sla hierbij een bezoek aan de burcht niet over.
- Een dagje naar het Velencemeer.

Bestemmingen in Budapest