Vakantiehuizen in Noord West Jutland

Vakantiehuis Noord West Jutland

3.861 huizen
Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in Noordwest Jutland vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Noordwest Jutland u te bieden heeft.

Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiewoning in het hart van Noordwest Jutland is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiekoorts.nl!

Westkust Jutland

De westkust van Jutland is een gezinsbestemming bij uitstek. Zo zijn er vele mooie zandstranden, het binnenland biedt prachtige natuurgebieden en het bekende LEGOLAND mag natuurlijk niet vergeten worden.

De vele musea die West-Jutland bezit schetsen de geschiedenis over de prehistorie, de Vikingtijden en het harde leven langs de West-kust door de jaren heen. Waar u ook komt in West-Jutland, overal zit u kerken, boerderijen, gezellige oude havenplaatjes die de oude bewoners van Denemarken hebben achtergelaten. Men kan dus wel zeggen dat West-Jutland een zeer rijke cultuur bezit.

Bezoek steden als Holstebro, Ringkobing, Hvide Sande, Henne/Blavand en natuurlijk Esjborg voor een gevarieerd cultuuraanbod.

Aan de natuurschoon valt tijdens een bezoek aan deze regio niet te ontkomen. Ongeacht welke plannen u maakt tijdens uw verblijf, de natuur om u heen kan u niet ontgaan. Zo zijn er ongekende mogelijkheden om in en bij het water van alles te ondernemen. De West-Jutse fjorden zijn ideaal voor mensen die meer van rustiger water genieten en het schiereiland Skallingen is tevens een zeer geliefde plek is voor zeehonden.

Op meerdere plaatsen in West-Jutland liggen grote beschermde gebieden in de nabijheid van fjorden. Zoals het vogelreservaat'Tipperne'bij het Ringkobing Fjord. Waar veel vogelsoorten broeden en waar elk voor- en najaar miljoenen vogels verzamelen om op weg te gaan naar het noorden of zuiden.

West-Jutland is een waar paradijs voor de sportliefhebber. Naast de vele mogelijkheden op het gebied van golfen, vissen en zeilen zijn de fjorden enorm populair bij de windsurfers vanwege de hoge golven en het ondiepe water. De brede stranden zijn ideaal voor alle vormen van strandsport, zoals jeu-de-boules, paardrijden, wandelen, vliegeren, beachvolley en zwemmen.

Als u graag een visje eet, ga dan de uitdaging aan om uw maaltijd zelf te vangen! U kunt de zee opgaan met een viskotter of werp uw hengel uit vanaf de pier, het strand of in het binnenland aan de fjorden, meertjes, riviertjes en de speciale'Put&Take'vismeertjes.

Naast het bekende LEGOLAND, bezit de westkust van Jutland ook veel andere attracties en musea over o.a. de Vikingen die in dit gebied een belangrijke rol hebben gespeeld.
Wat u niet mag missen

- Gebouwd uit meer dan 50 miljoen Legosteentjes, het wereldbekende LEGOLAND.
- Sommerland Syd is een actionland en waterpretpark inéén dichtbij het plaatsje Tinglev.
- De plaats Fanø, een grote attractie op zich door de idyllische straatjes, een mooie omliggende natuur en een uniek strand.
- Het beschermde natuurgebied'Tipperne'aan de Ringkøbing Fjord, een grote verzamelplaats voor vogels.
- Blåbjerg Plantage bij Houstrup is een groot beschermd natuurgebied met duinen, meertjes, heide en bos.

Bestemmingen in Noord West Jutland